Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Заповідник «Києво-Печерська лавра» звернувся до суду, щоб усунути перешкоди від УПЦ МП щодо передачі майна державі

31 березня Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» подав позов до Господарського суду м. Києва, у якому просить зобов`язати Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру (чоловічий монастир) Української Православної Церкви усунути перешкоди для передачі майна Лаври законному власнику – державі. 

Два дні поспіль Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» не змогла розпочати роботу через незаконне перешкоджання доступу до державного майна від УПЦ МП. Про це Комісія складала відповідні акти, а також подавала заяви до  Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві.

Після попередження про повернення з 29 березня 2023 року культових будівель й майна Лаври, переданих у безоплатне користування Монастирю, обмеження Монастирем УПЦ МП доступу до користування державним майном суттєво порушує права Заповідника. 

Адже саме заповідник є балансоутримувачем вказаного в Договорі державного майна. Відповідно до статті 381 Цивільного кодексу України власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпоряджання своїм майном.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону