Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Збитки у сфері культури сьогодні оцінюються у близько $7 млрд», – Олександр Ткаченко в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна»

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна» розповів, що буде з українським медіаринком, як держава співпрацює з соцмережами та яке майбутнє чекає на УПЦ МП в Україні.

Читати інтерв’ю

Про майбутнє українського медіаринку

Безперечно буде переформатування ринку, багато медіа або закриються або змінять свій профіль, акценти. Очевидно, кількість гравців буде менша і ринок буде не швидко відновлюватися, і потрібна буде допомога як країн-партнерів, так і держави.

Про співпрацю з Telegram та іншими соцмережами

У Telegram присутні численні анонімні телеграм-канали і величезна кількість російських активностей. Крім того, у Telegram немає зворотного зв’язку. У випадку Facebook чи Google ми принаймні знаємо, до кого звертатися. До кого звертатися в Telegram, це питання непросте. Тому Telegram – це питання, яке потребує реально експертного обговорення. Я думаю, що час настав включити експертну оцінку того, яким чином має відбуватися взаємодія держави з Telegram.

Про фінансування культури

Останні півроку розуміння вагомості культури підвищилася. Розуміння того, що культура, можливо, третя після МОЗу і МОНу, але є складовою державних пріоритетів, присутнє. Натомість збитки в сфері культури ми оцінюємо зараз близько 7 млрд дол. Люди потребують культури, ми бачимо збільшення на 10% відвідуваності культурних подій впродовж війни, порівняно з 2021 роком, з 50% до 60%. Питання культури постало тепер в порядок денний, як актуальне.

Про співпрацю з росіянами

Є «корисні росіяни», які відверто висловлюють свою позицію, розділяють цінності, які розділяє українське суспільство. З ними зрозуміла можливість подальшої якоїсь кооперації після війни. Є так звані «мовчуни» і z-артисти, з ними співпраця неможлива. Щодо толерування деякими українцями російських артистів – я хочу подивитися на ті промоутерські компанії, які ризикнуть запросити цих артистів сюди. Тому я переконаний, що навряд чи це станеться.

Про майбутнє УПЦ МП

Ми у МКІП хочемо навести лад з державним майном, яке знаходилося в користуванні УПЦ МП. Щодо подальшої долі УПЦ МП – має бути політичне рішення. Є кілька проектів законів в Верховній Раді щодо діяльності церков з центрами управління в державі-агресорі, які можуть поставити, так би мовити, час відліку для імовірної трансформації УПЦ МП.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора