Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП спільно з NDI буде реалізовувати нові проєкти у сфері стратегічних комунікацій та протидії дезінформації

Днями т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зустрівся з представниками Національного демократичного інституту (NDI). Сторони домовилися про запуск та реалізацію спільного проєкту з формування стійкості українського суспільства у боротьбі з дезінформацією, який передбачає консультації та стратегічні сесії з ключовими урядовими та громадянськими стейкхолдерами.

Переглянути фотоальбом

Ростислав Карандєєв висловив вдячність за підтримку України світовими демократичними інституціями та відзначив потужну допомогу, яку надає NDI нашій державі, зокрема МКІП та сфері культури та інформаційної політики загалом. 

«Співпраця між NDI та МКІП є надзвичайно продуктивною та особливо актуальною в умовах гібридної війни. Ми розуміємо, що в контексті повномасштабного вторгнення та розповсюдження російської пропаганди, ми маємо негайно реагувати та постійно адаптуватися у сфері протидії дезінформації. Адже інформаційна безпека є однією зі складових національної безпеки. МКІП підтримує ініціативи NDI, спрямовані на вирішення таких завдань, а також готове пропонувати свої», – підкреслив він.

Директор Національного Демократичного Інституту в Україні Марчін Валецкі висловив зацікавленість у посиленні співпраці з МКІП. 

«Для NDI велика честь співпрацювати з Україною та підтримувати її на шляху відстоювання національної ідентичності. Ми маємо досвід успішної співпраці з командою фахівців з МКІП, зокрема з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Сьогодні ми тут, щоб почути ваші потреби та ідеї, а також запропонувати свої проєкти, які ми можемо спільно реалізувати», – сказав він. 

Зокрема йдеться про проведення спільних з урядовими стейкхолдерами та представниками громадських організацій консультацій, спрямованих на створення інформаційної стратегії для супроводу реінтеграційних процесів, зміцнення інформаційної стійкості та підвищення довіри до демократичних інституцій та цінностей. 

Своєю чергою старший менеджер програми протидії дезінформації та дослідницької програми NDI Джерел Гіліам та старший фахівець програми протидії дезінформації NDI Віталій Рибак представили розроблені та вже успішно реалізовані проєкти та окреслили бачення майбутньої співпраці з МКІП. 

«Дякуємо партнерам за конкретні кроки підтримки України. Ми щиро радіємо, що NDI бачить наше Міністерство своїм стратегічним партнером. Впевнений, наша співпраця набиратиме обертів та посилить позиції нашої держави у боротьбі з ворогом в інформаційному вимірі», – підсумував Ростислав Карандєєв. 

Вас може зацікавити

У театрі ім. Франка відбулась вистава Файний Франко Фʼюжн, присвячена 80-річчю вшанування памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу 

У театрі ім. Франка відбулась вистава Файний Франко Фʼюжн, присвячена 80-річчю вшанування памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу 

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни