Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

УІК проведе акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії»

З 16 до 24 березня Український інститут книги проведе всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», що охоплює Всесвітній день поезії, який відзначають 21 березня. 

Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше. Подія стане гарною можливістю відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, оскільки саме поезія як форма літератури реагує на події найпершою. 

«Український інститут книги постійно наголошує на важливості культури й  літератури для життя та розвитку як кожної людини, так і країни. Особливо важливою культура є в час кризи, зокрема, в час війни і жорстоких випробувань. Цей тиждень читання присвячений Поезії як камертонові наших почуттів. За фокусну тему ми обрали Дім, дорогий кожному з нас зокрема і всім разом. Гасло тижня читання поезії  – «Ріки незмінно течуть додому»  – це про міцні зв’язки з батьківщиною, попри відстані. Ми хотіли б, щоб читання поезії розрадило і підтримало  українців, які через війну росії проти України втратили свої домівки, змушені були переїхати в інший регіон країни чи за кордон. Україна – це наш спільний дім, тепло якого дає сили і жити, і боротися за перемогу», – зазначила директорка УІК Олександра Коваль.

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом – «Ріки незмінно течуть додому» – став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової. Візуальна частина заходу базується на фрагменті однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка. 

«Національний тиждень читання.Тиждень поезії» стане першим із чотирьох, запланованих Інститутом в цьому році. УІК вирішив масштабувати традиційну акцію та провести декілька тижнів читання із різною тематикою впродовж 2024 року. 

Деталі про акцію доступні за посиланням.

Вас може зацікавити

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації»