Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Заклади культури – це не стіни, а люди, які там працюють», — Ростислав Карандєєв

29 серпня в Укрінформі відбулася пресконференція з нагоди проведення щорічного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», який відбудеться з 8 по 16 вересня частково у Херсоні та за кордоном.

Переглянути фото

«Вкотре переконуємось, що заклади культури – це не стіни, а люди, які там працюють. А як свідчить досвід Херсонського театру — люди працюють там, де це можливо та неможливо. Колектив театру діє, творячи мистецтво в ім’я нашої країни та перемоги», — сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Також він зазначив, що одними із завдань, які сьогодні стоять перед митцями, є донесення української культури до широкого кола людей та підняття бойового духу.

«Культурні діячі хочуть працювати. Ми шукаємо для них різноманітні формати. Зокрема мова про поїздки наших творчих колективів до госпіталів, військових частин з відповідними антрепризами – це те що ми повинні робити за гроші, які держава виділяє на культуру. Ми повинні працювати на фронт, підтримуючи стійкість наших воїнів та цивільного населення», — підкреслив т.в.о. міністра.

Деталями проведення фестивалю у Херсоні поділився президент фестивалю, гендиректор Херсонського обласного академічного театру Олександр Книга.

«Ми дуже пишаємось тим, що за 25 років фестиваль жодного разу не зупинявся. Коли почалася війна і я зміг вирватись з окупації, то ми зробили все, щоб він відбувся. Як тільки Херсон звільнили, то ми одразу відновили роботу театру. Зараз ми працюємо в нашому «Артхабі», який знаходиться в укритті, місцезнаходження якого ми не розкриваємо. Там ми граємо вистави, працюємо з дітьми, яких залишилося дуже багато у місті», — сказав Олександр Книга

«Мельпомена Таврії» — щорічний театральний міжнародний фестиваль, який традиційно проходить у Херсоні з 1999 року. Метою фестивалю є популяризація театру, підйом його авторитету, обмін досвідом між творчими колективами, ознайомлення глядача з музичними театральними прем’єрами і найцікавішими знахідками театрів різних областей України та інших країн.

Цьогоріч фестиваль частково пройде у Херсоні, а також у Португалії, Туреччині, Словаччині та Німеччині. XXV фестиваль під гаслом «Ми вдома» відкриють відразу 25 театрів. Загалом відбудеться 70 показів 66 вистав 68 театрів.

Вас може зацікавити

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років 

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років 

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню