Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Анастасія Бондар наголосила на важливості гармонізації українського законодавства з міжнародними нормами в оцінці збитків культурної спадщини

6 жовтня відбувся другий етап методичного воркшопу UNESCO-ICCROM щодо уніфікації методів оцінки шкоди та ризиків на місцях в Україні на тему: «Оцінка шкоди та ризиків в Україні – напрямки стандартизації та адаптації». Анастасія Бондар, заступниця Міністра культури та інформаційної політики, приєдналася до заходу онлайн. До ініціативи також долучилися представники ЮНЕСКО, ICCROM, національних інституцій та міжнародні експерти у галузі культурної спадщини.

Під час свого виступу Анастасія Бондар акцентувала на питанні гармонізації українського законодавства з міжнародними нормами в галузі оцінки збитків для об’єктів культурної спадщини.

«З метою вдосконалення нашого законодавства та його гармонізації з міжнародними нормами, теми правильної оцінки нематеріальних збитків та визначення вартості відновлення з увагою на необхідність консерваційних робіт, використання та рятування історичних артефактів, їх реставрацію та історичну консервацію, – потребують уточнення та деталізації», – зазначила заступниця Міністра.

Воркшоп має на меті об’єднати національних та міжнародних партнерів, які займаються оцінкою шкоди та ризиків для нерухомої спадщини та культурних цінностей, з метою узгодження стандартизованої методології та відповідної форми, що застосовується в Україні в рамках її національного регулювання.

Захід організовано за підтримки  ЮНЕСКО та уряду Японії у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України та флагманської програми ICCROM з екстреної допомоги та стійкості культурної спадщини під час кризи.  

Нагадаємо, 3 жовтня відбувся перший етап методичного воркшопу UNESCO-ICCROM щодо уніфікації методів оцінки шкоди та ризиків на місцях в Україні.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ