Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Анастасія Бондар взяла участь у конференції в Варшаві з оцифрування та промотування українських музеїв в Європі

Анастасія Бондар, заступниця міністра культури та інформаційної політики України, взяла участь в конференції «Заповнення сліпих зон. Розміщення України на культурній карті Європи», що відбулася у Варшаві. Ця подія зібрала делегації музеїв України, Німеччини та Польщі, урядовців, дипломатів та експертів з метою обміну досвідом та реакцій в кризових ситуація.  

Конференцію, що тривала з 3 по 6 липня, організував фонд OBMIN, який уже понад рік підтримує українські музеї, що постраждали в результаті російської агресії. Програма конференції включала лекції та майстер-класи, починаючи від вивчення ефективної комунікації та просування через цифровизацію колекцій, та закінчуючи пошуком коштів для актуальних та майбутніх проєктів. Крім того, під час конференції фахівці та куратори з польських та європейських установ поділилися своїми знаннями з працівниками українських музеїв.

Анастасія Бондар у розмові з доктором Каєм Олафом Лангом, аналітиком Stiftung Wissenschaft und Politik, під час обговорення «Формув ання наративу: якою б Україну хотіли бачити та якою її бачать інші» зазначила: «Ми не хочемо, щоб нас сприймали як жертв, ми сильні та відважні захисники, які борються за своє. Але разом ми сильніші і обов’язково переможемо».

А під час панельної дискусії «Оцифрування в музейній практиці: з якою метою, та в який спосіб» заступниця сказала, що: «Оцифрування – це більше, ніж просто цифрова копія. Це перш за все про збереження, а також про доступність, популяризацію, нові форми представлення та взаємодію. Нові технології потрібно використовувати максимально та створювати власний унікальний культурний продукт».

Довідково: OBMIN об’єднує 50 музеїв з усіх куточків України, включаючи музеї літератури та мистецтва, а також історичні, етнографічні та краєзнавчі. Це об’єднання створює можливості для обміну досвідом та реагування на кризові ситуації. Група музеїв продовжує розширюватися, і додаткову інформацію про них можна знайти на сайті obmin.eu.

Конференція «Заповнення сліпих зон. Розміщення України на культурній карті Європи»проводилася в співпраці з МКІП, Посольством Німеччини у Польщі, міською владою Варшави, Інститутом Гете у Варшаві, Імре Кертеш Коллег в Єні (Imre Kertesz Kolleg Jena), Представництвом Європейської комісії у Польщі. Крім того, конференція отримала підтримку фундації Польсько-Німецької співпраці, Герди Хенкель, Ernst&Young та Фонду родини Марії Примаченко. 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ