Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Анастасія Бондар взяла участь в 17-ому щорічному Форумі європейських керівників у сфері культурної спадщини

29 вересня Анастасія Бондар, заступниця Міністра культури та інформаційної політики, взяла участь в онлайн форматі у 17-ому щорічному Форумі європейських керівників у сфері культурної спадщини. Форум на тему «Спадщина: живий механізм» проходив з 27 по 29 вересня в іспанському місті Севілья і фокусувався на питаннях збереження європейської нематеріальної культурної спадщини.

Анастасія Бондар розповіла про поточні потреби та виклики, які стоять перед сферою збереження культурної спадщини України.

«Незважаючи на постійні обстріли з боку країни-агресора, хочеться бачити і позитивні аспекти та можливості для розвитку у сфері збереження культурної спадщини. Важливими складовими цього розвитку є інновації, підтримка і співпраця, спрямовані на побудову горизонтальних зв’язків як в межах нашої країни, так і на міжнародному рівні», – сказала заступниця Міністра.

Вона також вказала на необхідність розвитку важливих напрямків у сфері збереження культурної спадщини України. За її словами, ці напрямки включають реагування на надзвичайні ситуації, розвиток потенціалу серед працівників в цій галузі, а також обмін досвідом і міжнародну підтримку у відповідь на агресію та для інституційного розвитку фахівців.

Анастасія Бондар висловила надію на можливе світове лідерство українських фахівців в сфері збереження культурної спадщини в період війни та надзвичайних ситуацій.

З вітальним словом до організаторів та учасників форуму також звернувся т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Під час відеозвернення він підкреслив, що збереження культурної спадщини України стає надзвичайно важливим завданням у сучасних умовах, і це потребує підтримки міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що захід є майданчиком для обміну досвідом між різними країнами з питань збереження європейської нематеріальної культурної спадщини, а також обговорення найкращих практик в контексті міжнародного співробітництва. Його організовано Форумом європейських лідерів у сфері культурної спадщини, неформальною експертною мережею керівників у сфері національної спадщини країн Європейського Союзу та держав-членів Ради Європи, за підтримки Міністерства культури та спорту Іспанії в рамках головування Королівства Іспанія в Раді Європейського Союзу.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ