Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Анастасія Бондар взяла участь в українсько-німецькому заході «Культурний захист під час війни: солідарність з культурною ідентичністю України»

23 листопада Анастасія Бондар, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України, взяла участь у заході на тему «Культурний захист під час війни: солідарність з культурною ідентичністю України». Мета заходу – підтримка культурного захисту для України та звертання уваги на потребу подальшої допомоги в зв’язку з теперішньою ситуацією в країні. 

Організаторами заходу стали: Федеральний інститут культури та історії німців у Східній Європі (BKGE), Центр допомоги мистецтву України (UAAC), Німецько-українське товариство з економіки та науки (DUG) спільно з Hamburger Bahnhof – Національна галерея сучасного мистецтва та Український інститут в Німеччині та за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Під час обговорень та панельних дискусій розглядалися перспективи підтримки культурної сфери України в післявоєнний період. Адже війна росії проти України призводить не лише до великих людських, а й культурних втрат. Учасники заходу відзначили опірнепоступніпністт та стійкість працівників культурних установ України, які активно захищають культурний спадок.  

У рамках панельної дискусії на тему «Як ми можемо створити стійкі перспективи для охорони культурної спадщини в Україні?» Анастасія Бондар підкреслила важливу роль, яку відіграє громадянське суспільство у підтримці закладів культури.

«Оперативна комунікація представників громадських організацій з мережею культурних інституцій та взаємодія з міжнародними партнерами дають можливість долати виклики війни та ефективно допомагати закладам культури, організовувати допомогу та координувати дії», – сказала вона.  

Крім того, заступниця Міністра висловила подяку від імені МКІП Міністерству закордонних справ та Міністерству культури та медіа Німеччини. 

«Співпраця та увага німецького уряду до сфери культури України має величезне значення для нас, і ми щиро вдячні за надану допомогу та готовність продовжувати співпрацю», – резюмувала Анастасія Бондар. 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ