Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Барви Перемоги»: у Музеї війни відкрилась виставка дитячих робіт у межах проєкту «ArtArmor. Діти»

30 травня до Міжнародного дня захисту дітей в Музеї війни відкрилась виставка робіт юних митців «Барви Перемоги» в межах проєкту «ArtArmor.Діти».  

Переглянути відео

Перглянути фотоальбом

Укранські діти представили своє баченняу майбутнього України в конкурсі малюнків. Адже хоч війна й змусила їх вмить подорослішати, але не змогла забрати любов до України та віру в перемогу. Діти вже перенесли свої малюнки на бронеплити, які врятували життя українським захисникам і захисницям.

«У Музеї війни вже в травні минулого року почалися експозиції, присвячені перебігу російсько-української війни. Було зрозуміло, що простір для цього існує. Олександр Ковальчук ініціював цей проєкт – малюнки на щитах наших захисників. Проєкт набув розголосу. Очевидно, що його варто було продовжувати. Те, що він так успішно крокує в країнах наших партнерів, говорить про те, що попит на це є. Дякую всім, хто долучився», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Серед переможців конкурсу роботи:

  • «Серце України» авторства Марії Котяй;
  • «Україна переможе» авторства Карини Чугай;
  • «З Перемогою додому» авторства Софії Яковенко.

Спеціальні відзнаки отримали діти з особливими потребами: Ярослав Гайдаєнко – малюнок «Дерево життя» та Євгенія Литвиненко – малюнок «Птахи».

«На сьогоднішній день у проєкті «ArtArmor» є декілька напрямків. Це картини, які пишуть відомі художники. Як українські, так вже зараз і зарубіжні. Наразі художники з 5 країн беруть участь у проєкті. В жовтні цього року відбудеться перший етап благодійного аукціону в Лондоні, де будуть представлені закордонні роботи. Кошти звісно ж підуть на потреби ЗСУ. І третій напрямок – це ікони, а також «ArtArmor. Діти»», – зазначив Олександр Ковальчук,ініціатор-координатор проєкту «ArtArmor»

Бронеплити, розписані руками українських дітей, стануть вагомою частиною великого міжнародного мистецького проєкту «ArtArmor» – мистецтво, що рятує життя. Роботи дітей не лише посядуть гідне місце в уже чинній мистецькій експозиції, серед робіт відомих українських та закордонних митців, а й продемонструють усьому світу «дитячу сторону» війни та віру в перемогу. 

Дитячі роботи стануть ще одним нагадуванням світу про вбитих та скалічених росіянами українських дітлахів, про десятки тисяч – примусово вивезених з України малолітніх хлопців та дівчат. За ці злочини російська федерація має отримати належне покарання.   

Організатори конкурсу: БФ «Україна для Героїв» та художня студія «ЄвроАрт». Конкурс «Барви Перемоги» складався з кількох етапів. Упродовж квітня діти з Рівненщини (цей регіон обрали пілотним, бо він одним з перших прийняв на початку війни рекордну кількість переселенців, серед них – чимало дітей), реєструвалися та створювали свої роботи. 

ArtArmor – це унікальний проєкт не тільки для України, але й для світу. Тут мистецтво не фігурально, а буквально рятує життя. Учасники проєкту роблять так, що за допомогою мистецтва, бронеплита знову має шанс врятувати життя. Вони відшукали справжні бронеплити, що вже успішно виконали свою місію в бою – зупинили ворожі кулі й осколки. І тепер найкращі й найвідоміші митці країни роблять із цих плит справжні унікальні артоб’єкти з винятковою історією. Виставки в рамках проєкту проходять з великим успіхом як в Україні, так і за кордоном.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ