Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Брюссель готовий активізувати підтримку української культури та культурної спадщини

5 травня відбулася зустріч Олександра Ткаченка, Міністра культури та інформаційної політики України, і його заступниці Галини Григоренко з мером Брюсселя Філіпом Клозом та його командою. Сторони обговорили подальшу підтримку України у сферах інформаційної політики та культури. Також йшлося про збереження та відновлення культурної спадщини України, яка постійно зазнає руйнувань через дії країни-агресора.

Філіп Клоз разом зі своєю делегацією не вперше в Україні. З початку повномасштабної війни Брюссель не припиняє надавати українській стороні не тільки політичну підтримку, але й економічну та гуманітарну допомогу. Цього разу мер Брюсселя передав сучасні карети швидкої допомоги українській столиці, аби рятувати життя та здоров’я мирних жителів Києва, які страждають від масованих атак з боку країни-агресора.

«Зранку мав зустріч з мером Брюсселя. Кожна зустріч з міжнародним партнером – безцінна, а особливо, коли такий партнер зацікавлений і відразу починає розмову з конкретних пропозицій та намічених планів. Ми обговорили чимало напрямів співпраці, зокрема у сфері культури – це представлення українського блоку на World Urban Summit цього літа, а також організація спільних культурних проєктів, вистав та виставок українського мистецтва в Бельгії. Наприклад, виставка “У вирі авангарду”, яка з успіхом проходить в Мадриді, незабаром поїде в Брюссель. Нашим пріоритетним завданням і надалі залишається збереження та відновлення культурної спадщини України», – сказав Олександр Ткаченко.

Мер Брюсселя у свою чергу наголосив на необхідності налагодження двосторонньої горизонтальної співпраці “від міста до міста” обох країн. Адже така співпраця є більш дієвою та швидкою, ніж на загальнодержавному рівні.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ