Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Cannes Next: у Каннах обговорили підтримку цифрового та культурного секторів України

19 травня на Cannes Next – інноваційній платформі Marché du Film, яка досліджує майбутнє кіно та розважального бізнесу, відбулася панельна дискусія «Розбудова громадянської та цифрової стійкості, як Україна та Європа можуть запровадити інновації та створити майбутніх чемпіонів». Серед учасників обговорення – Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції.

Cannes Next висловила свою солідарність з Україною, щоб дослідити, як глобальний контент, цифровий і креативний сектори можуть сприяти досягненню цілей України, зважаючи на триваючу повномасштабну агресію рф. Під час панельної дискусії учасники розглянули стан креативної та цифрової індустрії України, висвітлюючи її виклики та можливості.

«Кінематограф знаходить нові форми й сенси, зростають компанії в секторі ІТ і технологій. Важливо співпрацювати та здійснювати спільне виробництво а також збільшувати замовлення у представників української креативної індустрії, яка зарекомендувала себе потужним гравцем на ринку. Організатори створили гарні можливості українським компаніям презентувати себе: Respeecher, Reface, Room 8 Studio, DRESSX, Data Science UA презентували в Каннах свої досягнення. Інтерес до всього українського стане рушієм для поствоєнної відбудови держави та інтеграції України до ЄС», – зазначив Тарас Шевченко.

Серед інших учасників на панельній дискусії були присутні Крейг Форман, лідер глобальної медіа та технологічної індустрії, а також колишній президент та генеральний директор McClatchy Group; Крістен Девіс, генеральний директор, засновник CinqC; Гай-Філіп Гольдштейн, директор GPG Consulting. Також зі спеціальним зверненням виступила Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ