Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Culture VS War»: завершився перший етап проєкту у Великій Британії за участю українського гурту Антитіла

У Лондоні, Кардіффі та Бірмінгемі пройшов перший етап масштабного міжнародного проєкту «Culture VS War», який ініційований Асоціацією «Дивись Українське» у квітні 2022 року задля фіксації та донесення правдивої інформації про війну рф проти України через історії боротьби знаних митців. Проєкт втілюється гуртом «Антитіла» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони України та громадою українців у Великій Британії.

Дивитись фотоальбом

«Коли нас вивели з передової, нам поставили кілька задач. Окрім акумулювання ресурсів на потреби ЗСУ, використовуючи творчість та впізнаваність, було ще одне важливе завдання — комунікація зі світовими ЗМІ, інформування іноземців про боротьбу українців проти окупантів, про злочини московитів, про те, що війна потребує ресурсів і зброї. Тож всюди, де можливо, говоримо про це, звертаємо увагу, піднімаємо тему України, використовуючи різні формати. Краплина до краплини дає результат, а враховуючи те, скільки іноземців приходять до нас на івенти, скільки коштів вдається зібрати, це надихає працювати ще інтенсивніше», — говорить фронтмен гурту Антитіла Тарас Тополя.

Учасники заходів у Лондоні, Кардіффі та Бірмінгемі мали можливість переглянути документальний фільм «Culture VS War» з Антитілами в головних ролях, де музиканти гурту Сергій Вусик, Тарас Тополя та Дмитро Жолудь розповідають власні історії перших 8-ми місяців широкомасштабної війни. Після показу всі присутні змогли послухати пісні гурту наживо в акустичному виконанні, а також упродовж кількох годин поспілкуватися з учасниками гурту.

Також у межах проєкту були проведені благодійні аукціони з унікальними лотами, під час яких вдалося зібрати 2 млн. 500 тис. грн. на потреби ГУР, а саме на закупівлю човнів для виконання бойових завдань та евакуації.

Наступний етап проєкту «Culture VS War» за участю гурту Антитіла відбудеться в Сполучених Штатах Америки.

Вас може зацікавити

«Мистецтво допомагати»: у межах проєкту МКІП відбулись тренінги з першої психологічної допомоги

«Мистецтво допомагати»: у межах проєкту МКІП відбулись тренінги з першої психологічної допомоги

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: артисти Харківського театру опери та балету ім. М. В. Лисенка презентували прем’єри в межах Українського АРТ ХАБу

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: артисти Харківського театру опери та балету ім. М. В. Лисенка презентували прем’єри в межах Українського АРТ ХАБу