Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Для ринку медіа минулий рік став роком безпрецедентних викликів і можливостей, – Тарас Шевченко

З початком російського повномасштабного вторгнення українські медіа зіткнулися з безпрецедентними викликами, але водночас Україна продемонструвала суттєве зростання в Індексі свободи преси, який розраховують «Репортери без кордонів».

Про це під час пресбрифінгу в Медіа Центрі Україна – Укрінформ, присвяченому Дню журналіста, заявив заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

За його словами, незважаючи на війну, Україна зросла у зазначеному рейтингу відразу на 27 позицій – з 106 на 79 місце. 

«Мені здається, що таких значних і стрімких стрибків не було раніше, хоч такий результат є достатньо далеким від ідеалу. Тим не менш, 27 позицій вгору – це багато. І це при тому, що Україна була країною, де, на жаль, загинуло найбільше журналістів, на другому місці Мексика. Тому, з одного боку, 2022-й – надзвичайно драматичний і тяжкий рік, рік викликів, але і рік можливостей», – зазначив Тарас Шевченко.

Він нагадав, що у своєму збільшеному індексі для України «Репортери без кордонів» особливо відзначили суттєве зниження впливу олігархів на ЗМІ. 

Також Україна виконала кілька вимог Європейського Союзу, зокрема, щодо імплементації Директиви про аудіовізуальні послуги – був ухвалений та набув чинності «Закон про медіа». В цьому ж ключі не менш важливим є зростання ролі суспільного мовника – як в традиційних медіа, радіо та телебаченні, так і в діджиталі, додав заступник Міністра.

У заході також взяли голова наглядової ради Суспільного мовника та заступник шеф-редактора «Детектор-медіа» Світлана Остапа, український журналіст та телевізійний менеджер Олексій Мустафін, перша заступниця гендиректора «Укрінформу» Марина Сингаївська, засновниця й виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації» Діана Дуцик.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ