Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

До 10-ї річниці Революції Гідності в Музеї Майдану відкрилась художня виставка «Майдан. Аркан» 

5 жовтня в галереї протестного мистецтва Музею Майдану відкрилась художня виставка «Майдан. Аркан». 

Переглянути фотоальбом

Захід організували на честь 10-ї річниці Революції Гідності та 10-ліття УФК – благодійна організація «Українське фулбрайтівське коло» (УФК) та Національний музей Революції Гідності.  

«На диво, сьогодні ми бачимо в роботах автора виставки – Мар’яна Луніва, поєднання двох полюсів – естетики та філософії змісту. Це поєднання академізму і класики й глибоких сенсів. Рідко буває, що роботи сучасного автора в жанрі модерного мистецтва, мають таку естетику й глибоке світосприйняття. Йдеться не просто про гуцульський танець  «Аркан», який зображений на картинах, а й про те, що закладено в його суть. Це єдність, взаємодопомога, боротьба за цінності свого народу», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

На виставці представлена серія робіт Мар’яна Луніва. Вона присвячена всім, хто стояв на Майдані пліч-о-пліч. Ці люди тоді, як в гуцульському танці «Аркан», рухалися в одному напрямку, їхні серця билися в унісон, а нині вони взяли на себе відповідальність за країну. У картинах  – глибокі роздуми про збереження єдності, відповідальність за себе, побратимів, майбутнє, взаємоповагу та довіру на рівні громад, націй, держав. 

«Фулбрайтівська програма – одна з найкращих та найважливіших програм, яку адмініструє наш відділ і Посольство. Українські студенти,  дослідники їдуть у Сполучені Штати Америки й отримують освіту, нові знання, аби повернутись в Україну й розбудовувати незалежну й безпечну країну», – розповів аташе з питань культури Посольства США в Україні Глен Девіс.

Він також додав, що Україна продовжує виборювати свою свободу, а США залишається поряд з українцями у цій боротьбі. 

«Майдан – дуже важливий етап нашої теперішньої боротьби за свободу. Всі чесноти, які так потужно постали на Майдані, про які заявило українське суспільство, допомагають нам протистояти ворогу зараз. Україна докладе зусиль, щоб зберегти памʼять та перетворити її на зброю», – підкреслив директор Музею Майдану Ігор Пошивайло.

В межах події також відбулась презентація книги про Майдан американських авторок Джесіки Жихович, Софії Вілсон та Емілі Ченнел-Джастіс.

Нагадаємо, Mар’ян Лунів — живописець, графік та дизайнер. Його роботи були представлені на багатьох персональних й колективних виставках в Україні й за кордоном. Художник є автором, співавтором і активним учасником соціально-значущих мистецьких проєктів в Україні, Європі та США. 

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв