Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

До роковин смерті Леоніда Кравчука презентували книгу «Одна Україна, єдиний народ. Бесіди з Леонідом Кравчуком»

Сьогодні, 10 травня, у річницю смерті першого президента України відбулася презентація книги «Одна Україна, єдиний народ. Бесіди з Леонідом Кравчуком». 

Переглянути фотоальбом

Книга містить розмови генерального директора «Фоліо» Олександра Красовицького з першим президентом України, записані в 2011-на початку 2012 року.

За словами заступника Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тараса Шевченка, для МКІП було важливо, щоб в рамках мистецьких конкурсів, які Міністерство щороку проводить з назвою «Книга на зміцнення національної єдності», щонайменше одна публікація вийшла присвячена саме пам’яті першого президента України Леоніда Кравчука.

«Дбати і турбуватися про національну, історичну пам’ять, про розбудову держави – має для нас багато різних вимірів. Це і про деколонізацію, і про пам’ятні історичні моменти, це і про новий День Державності, який ми відзначаємо починаючи з минулого року за указом Президента. Це також і про Леондіа Кравчука. Тому, мистецька комісія відібрала проєкт, який був запропонований видавництвом «Фоліо». Звісно, однієї книги чи лише події точно недостатньо для того, щоб передати пам’ять і спадщину, яку залишив перший президент України. Але думаю, що ця маленька цеглинка в побудові історії української держави є важливою і корисною», – зазначив заступник Міністра.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ