Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Донбас Медіа Форум присвячений стійкості журналістів та інформаційній реінтеграції українських територій, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні, 10 листопада, журналісти, медіаменеджери України й світу, а також громадськість зібрались разом на DONBAS MEDIA FORUM, щоб обговорити актуальні виклики професії та налагодити комунікацію.

Переглянути фотоальбом

Подія присвячена вивченню трансформацій, які переживає українська медійна спільнота через повномасштабне вторгнення росії. Міністерство культури та інформаційної політики України – співорганізатор заходу, а його представники беруть участь в ряді дискусій.

«Сьогодні ми всі на полі інформаційного бою. Адже російська пропаганда не розділяє людей за територіями. Вона розповсюджується на всю Україну й усіх українців. Чинити їй опір, створювати інформацію, яка б спростовувала російські фейки, доносила б правдиву інформацію,  дуже важливо», – наголосив на відкритті Форуму т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Він подякував всім міжнародним інституціям та організаціям, дипломатичному корпусу, які підтримують Україну під час війни, зокрема у інформаційному опорі. 

Ростислав Карандєєв також підкреслив важливість донесення правдивої інформації до українців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. У цьому питанні Україна покладається на тих журналістів, яким довіряють наші громадяни з Донбасу, Луганщини, АР Крим та інших окупованих регіонів. Тому цьогоріч DONBAS MEDIA FORUM присвячений стійкості журналістів та інформаційній реінтеграції українських територій.

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова нагадала, що цієї середи Європейська комісія рекомендувала розпочати переговори про вступ України до ЄС.

«Така рекомендація була дуже важливим кроком, бо ґрунтувалась на тій роботі, яку зробила Україна, щоб дійсно просунути необхідні реформи. І ми були досить вимогливими, щоб мати змогу оголосити в середу словами президентки фон дер Ляйен, що Україна досягла достатнього прогресу», – додала вона.

Нагадаємо, DMF є платформою для безпечної професійної дискусії серед медіапрофесіоналів Сходу та інших регіонів України. Цього року Форум виходить за межі Донбасу, адаптується під нові воєнні реалії, як і все українське суспільство. 

«Під час війни роль незалежних і професійних ЗМІ є більш важливою, ніж будь-коли раніше. Журналісти ризикують своїм життям і отримують погрози за саму лише правду. Ваша робота із захисту суспільних інтересів, інформування українців про реформи, викриття корупції та захист демократичного прогресу в Україні є дуже важливою. Ми зібралися тут разом, щоб робити те, що вміємо найкраще. Це ставити запитання, обговорювати та проливати світло на найактуальніші проблеми, з якими стикається ваша спільнота», – зазначила заступниця Директора Місії USAID в Україні Теодора Делл.

Організатори Форуму також анонсували дводенну конференцію, яка вперше пройде у Варшаві 27-28 листопада. До участі запрошують журналістів та медіаекспертів з південного та східного регіонів.

«Сьогодні ми розпочали 8-й Donbas Media Forum. Він змінюється своїми меседжами й оформленням, але не змінюється основне – це реінтеграція окупованих територій в Україну. Це права людей, які залишаються на окупованих територіях. Вся наша увага й вся наша енергія, як журналістів і медіа, має бути направлена саме на те, щоб війна якомога швидше завершилась перемогою України й і люди, які знаходяться в найскладніших умовах могли отримати прямий зв’язок з Києвом», – зазначив Генеральний директор Українського національного інформаційного агентства  «Укрінформ» Олексій Мацука.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ