Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Директорку заповідника «Софія Київська» Нелю Куковальську й журналіста Романа Сущенка нагородили французьким орденом «За заслуги»

Генеральна директорка національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська й український журналіст Роман Сущенко отримали національний орден Французької Республіки «За заслуги». Нагороди їм вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен на церемонії у Софійському соборі 30 травня.

Щодо Нелі Куковальської посол Франції зауважив, що її роль відповідає прагненню України зберігати й розвивати свою спадщину. Він також сказав: «Ця почесна відзнака Французької Республіки вшановує вашу вірну службу та відданість культурі та музейній справі, яку ви виявляли упродовж багатьох років, очолюючи один із найбільших музеїв України».

«Особливо сьогодні, коли рф майже кожного дня і ночі обстрілює міста України, такі відзнаки є важливим проявом підтримки та солідарності з Україною наших французьких друзів. А також свідченням історичних звʼязків наших країн, свідчення чого зберігає якраз Софія Київська», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Нагадаємо, Неля Куковальська обіймає посаду генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» з 2003 року. 

Кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко у 2016 році під час поїздки до Москви був заарештований і звинувачений у шпигунстві. Його засудили у РФ до 12 років увʼязнення. Під час обміну у вересні 2019 року Сущенка визволили разом із 10 політвʼязнями та 24 захопленими українськими моряками.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ