Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ефективність протидії дезінформації можна оцінити відсутністю успіхів рф на цьому напрямку, – Тарас Шевченко

російська дезінформація завжди мала і має певні цілі, які намагається досягнути під час війни в Україні. Наразі можна говорити, що всі намагання росіян у цьому напрямку не отримали запланованих результатів.

Про це сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко під час експертного обговорення на тему: «Ефективність протидії російській дезінформації в Україні в умовах повномасштабної війни», яке відбулося в Медіа Центрі Україна – Укрінформ.

За його словами, єдиним ключовий стратегічним документом країни з початку повномасштабного вторгнення рф є Стратегія інформаційної безпеки. І протидія дезінформації входить у цей документ як окрема стратегічна ціль, так само, як і медіаграмотність, що фактично є превентивним заходом в контексті протидії дезінформації.

«російська дезінформація мала і має певні цілі, які намагається досягти в Україні: внести хаос в українське суспільство, сіяти розбрат, недовіру до Президента, органів державної влади. Чи досягає рф зараз в Україні запланованих цілей? На моє переконання, абсолютно ні. Це можна бачити по соціологічних показниках. Це і віра в перемогу України, яку пропаганда рф намагалася зламати, і рівень довіри до ЗСУ та Президента, який залишається на високих позиціях. Саме з цих міркувань вже можемо зробити висновки, що спільна робота держави і громадянського суспільства є успішною як в контексті протидії дезінформації, так і в контексті інформаційної безпеки  загалом», – додав Тарас Шевченко.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ