Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Естонія готова підтримувати ініціативи України в сфері культури та бути їх провідником в країнах Євросоюзу

25 серпня відбулась зустріч т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва та команди МКІП з головою Комітету закордонних справ Парламенту Естонської Республіки Марко Міхкелсоном. Сторони окреслили пріоритетні напрямки співпраці. 

«Україна зацікавлена у реалізації нових спільних з Естонією проєктів у сфері культури та інформаційної політики. Для нас збереження культури – це насамперед збереження людей, які є носіями мистецьких традицій та національної ідентичності», – наголосив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв

Сторони обговорили підтримку України на міжнародній арені, збереження та відновлення української культурної спадщини,  зокрема створення електронних реєстрів, започаткування проєкту з підготовки українських фахівців за освітнім напрямом «реставрація» за фінансової та організаційної підтримки Естонії та інших країн ЄС та співпрацю щодо протидії російській дезінформації.

За словами Ростислава Карандєєва, для України наразі важливою є підтримка книговидання та поширення української літератури за кордоном, просування її на європейському книжковому ринку, розширення співпраці з профільними асоціаціями та провідними видавництвами країн ЄС, а також реалізація програми перекладів творів українських літераторів.

«Естонія готова підтримувати ініціативи України та бути їх провідником в країнах Євросоюзу. Це стосується проєктів зі збереження культурної спадщини, підготовки фахівців, спільного виробництва та промоції українського кіно, книговидання», – зазначив голова Комітету закордонних справ Парламенту Естонської Республіки Марко Міхкелсон.

Українську сторону зацікавив досвід Естонії в адаптації законодавства до європейського у сфері культури. МКІП запропонував залучити естонських фахівців до аудиту української правової бази й розробки рекомендацій щодо модернізації правових відносин між державою та сферою культури. 

Ростислав Карандєєв подякував естонській стороні за спільну роботу з підготовки номінації на включення до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО елементу «Українська писанка: традиція і мистецтво».

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ