Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Культурна співпраця між Україною та Литвою: спільні зусилля для зміцнення культурної спадщини та інформаційної безпеки

30 червня Анастасія Бондар та Тарас Шевченко, заступники Міністра культури та інформаційної політики України, зустрілася з Вітаутасом Юозапайтісом, Головою Комітету культури Сейму Литовської Республіки, та Маріюсом Дундою, радником Посольства Литовської Республіки в Україні. Сторони обговорили подальшу співпрацю та зміцнення кроків у сфері інформаційної безпеки та діджиталізації культурної спадщини України.

Українська сторона висловила щиру подяку Литві та її громадянам в підтримці на культурному фронті, оскільки така підтримка виражається не лише словами, а й конкретними діями.

Тарас Шевченко привітав здійснені литовською стороною додаткові обмеження та заборони на трансляцію російських каналів. Він наголосив на необхідності продовження цього процесу та застосування більших санкцій та масштабних обмежень щодо російських телевізійних компаній та медіа. Крім того, заступник Міністра наголосив на необхідності об’єднати зусилля та продовжити координацію в просуванні ініціативи «Інформаційного Рамштайну» в сфері інформаційної безпеки, включаючи політику санкцій.

«На шляху до повноцінної євроінтеграції ми намагаємося підтримувати найвищий рівень, демонструючи нашу стійкість проти дезінформації та підвищувати медійну грамотність», – сказав Тарас Шевченко.

Анастасія Бондар поінформувала про ситуацію в культурній сфері, яка продовжує бути ціллю навмисних влучань з боку російської армії. Тому основними викликами залишаються діджиталізація нерухомої культурної спадщини, музейних експонатів та нематеріальної культурної спадщини України.

Заступниця відзначила плідну колаборацію з литовськими інституціями в галузі музейної справи, проведення тренінгів для обміну досвідом між експертами, отримання грантів та стипендій, а також широку співпрацю з мережею бібліотек та проєкти з реставрації окремих об’єктів.  

Литовська сторона підтвердила свою повну підтримку в цій боротьбі за ідентичність та висловила готовність до подальшої співпраці.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ