Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Kyiv Symphony Orchestra зіграє спеціальний концерт в Німеччині на честь Дня Державного прапора та Дня Незалежності України

22 серпня Kyiv Symphony Orchestra виступить у німецькому місті Айнбек із програмою, яка поєднує твори двох світових композиторів — Вольфганга Амадея Моцарта та Валентина Сильверстова — на знак солідарності та взаємопідтримки Європи та України. Концерт відзначає одразу дві події: День Державного Прапора та День Незалежності України.

У першому відділені прозвучить Моцарт та один з його вражаюче глибоких та красивих творів: “Thamos, König in Ägypten”, а також 4-й концерт для скрипки, який разом з оркестром виконуватиме соліст Роман Холматов. Роман —  херсонець, переможець численних міжнародних музичних конкурсів, наразі — асоційований концертмейстер Orquestra de la Comunitat Valenciana в Іспанії.

Друге відділення очолить центральна у творчості всесвітньо відомого українського композитора Валентина Сильвестрова —5-а Симфонія. За словами диригента концерту Віталія Протасова, цей непростий у виконанні, неоромантичний та постмодерністський твір, перезавантажує та впливає на еволюцію світового музичного мистецтва, як і, власне, сам Сильвестров.

«Такими мистецькими заходами ми хочемо привернути увагу до ситуації в нашій державі та заохотити європейських партнерів більш рішуче допомагати у боротьбі з агресором, адже наступною ціллю можуть стати саме вони», – зазначає продюсер проєкту Андрій Кошман.

Він також додав, що програма концерту поєднує європейську класику із сучасною українською симфонічною музикою і підкреслив те, що мир є важливим, але беззаперечна перемога у війні є надважливим завданням для нашого суспільства, адже тільки це може гарантувати безпеку майбутніх поколінь.

Концерт висвітлюватимуть медіакомпанія RTL та національне телебачення Німеччини ARD.

Вас може зацікавити

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО