Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП провело тренінг зі стратегічних комунікацій для державних органів

26 та 27 вересня в Києві відбувся тренінг зі стратегічних комунікацій для міністерств та центральних органів виконавчої влади. Його організували Міністерство культури та інформаційної політики України разом з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та уряду Японії.

Переглянути фотоальбом

«Під час повномасштабного вторгнення ми як держава використовуємо максимально всі канали комунікації та інструменти, щоб доносити суспільно важливу інформацію до всіх в Україні та на тимчасово окупованих територіях, а також розповідати поза межами країни про злочини рф. Зараз ми живемо у такий час, що маємо бути готові й навчені використовувати всі канали комунікації. Не тільки ті, до яких ми звикли, на кшталт вебсайтів, а й соціальні мережі. Також важливо розвивати медіаграмотність та медіакультуру держслужбовців», – сказав Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема. 

Головна мета тренінгу – налагодження взаємодії комунікаційних підрозділів Міністерств та інших ЦОВВ між собою, обмін інструментами й можливостями, оновлення знань про основні стратегічні напрямки комунікаційної діяльності Уряду.

«Дуже важливо, щоб ми розуміли, для кого ми працюємо та які цінності транслюємо. Діалог між державними органами та громадянським суспільством має відбуватися, ми и в Міністерстві приділяємо цьому багато уваги. Дуже добре, що діяльність інформаційних інституцій в Україні знаходить підтримку з боку наших іноземних партнерів. Наша мета співпадає: ми хочемо генерувати і доносити до людей правдиву інформацію, яка гарантуватиме безпеку українського суспільства, а також забезпечуватиме злагоджене та системне функціонування державних інституцій», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Так, протягом двох днів учасники тренінгу вивчали досвід колег, дізнавались правила комунікацій важливих тем, зокрема безбар’єрності, ментального здоров’я, євроінтеграції України, особливості роботи з українськими та іноземними медіа, специфіку роботи соціальних мереж. Йшлося також про вплив закону про медіа на роботу комунікаційників, використання штучного інтелекту. 

«Ми вдячні UNDP та Японії за фінансову та організаційну підтримку, колегам з Міністерства культури та інформаційної політики, Центру стратегічних комунікацій, Секретаріату Кабміну та всім, хто відгукнувся. Ми провели зріз потреб і намагалися орієнтуватися на ті запити, які отримали під час опитування. Впевнений, що більшість присутніх могли б бути тут тренерами. Але, першочергово, це місце для обміну досвідом між собою», – підкреслив заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.

Вас може зацікавити

«Роду криниця віща»: традиційно на Тарасовій Горі у Каневі відбувся підсумковий етап творчого конкурсу

«Роду криниця віща»: традиційно на Тарасовій Горі у Каневі відбувся підсумковий етап творчого конкурсу

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: артисти Харківського театру опери та балету ім. М. В. Лисенка презентували прем’єри в межах Українського АРТ ХАБу

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: артисти Харківського театру опери та балету ім. М. В. Лисенка презентували прем’єри в межах Українського АРТ ХАБу