Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Молодіжний саміт «Майбутнє Європи» розпочав глобальний діалог про те, як ЄС може протистояти ворогам свободи у всьому світі

З 11 по 14 травня 2023 року в історичному місті Лагі в Румунії #ReshapeEurope зібрав 80 молодих лібералів із 18 країн. Організатори створили безпечний простір для молодіжних дискусій, де виробляються рішення для нинішнього покоління та наступних за допомогою резолюцій, які потім будуть представлені під час міжнародних зібрань.

«Під гаслом #ReshapeEurope FNF розпочав глобальний діалог про те, як ЄС може стати більш стійким і наполегливим, щоб протистояти ворогам свободи в усьому світі. Щоб зміцнити та захистити європейську модель вільних і демократичних суспільств від авторитарних режимів, ЄС повинен відновити своє сяйво та творчу силу – як у межах своїх кордонів, так і з огляду на свої відносини з іншими регіонами світу. Почуйте свій голос і поділіться з нами своїми ідеями щодо того, як #ReshapeEurope!» – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

У своєму зверненні до учасників Міністр розповів про українську історію боротьби за європейські цінності та початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Також він підкреслив, що інформаційні продукти російських пропагандистів – досить потужна зброя, яку просто необхідно заборонити. Олександр Ткаченко зазначив про ініціативу «Інформаційний Рамштайн» для об‘єднання зусиль задля протидії дезінформації та пропаганді, а також задля підтримки українських медіа й розширення санкцій.

Оскільки зараз Східна Європа стикається з жахливою реальністю, дискусії та дебати були зосереджені загалом на політичних потребах. Молодь шукала ліберальні рішення на теми:

  • заморожені конфлікти Східної та Південно-Східної Європи;
  • політика розширення та процес вступу до ЄС держав східного сусідства;
  • напрямок зовнішньої політики ЄС щодо зміцнення партнерства з третіми країнами східного сусідства;
  • феномен дезінформації в контексті війни та напруженості в Європі ХХІ століття. 

#ReshapeEurope організований FNF Східної та Південно-Східної Європи, Фондом Фрідріха Науманна в Румунії та Молдові та USR Tineret.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ