Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Музей Майдану анонсував заходи з відзначення 10-ї річниці від початку Революції Гідності

В Медіацентрі Україна – Укрінформ відбулася презентація програми заходів з відзначення 10-ї річниці від початку Революції Гідності. Цього року кампанія проходить під гаслом «Заряджені гідністю та жагою свободи», а меморіальні заходи стартують з 15 листопада. У презентації взяв участі т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. 

Переглянути фотоальбом

«Один із ключових наративів відзначення 10-ї річниці Революції Гідності є те, що ця подія – старт нашого входження до європейської спільноти. Минуло 10 років, Україна продемонструвала прогрес, який сьогодні зафіксували офіційні рішення європейських інституцій. Ці цінності кардинально розходяться зі шляхами розвитку наших сусідів – Росії, яка буквально одразу, зрозумівши, що євроінтеграційний напрямок означатиме безповоротній розвал «Російської імперії», вчинила заходи тиску на Україну та фактично оголосила нам  війну. Тож 10-ти річчя Революції Гідності є знаковою подією для того, щоб вкотре зафіксувати бажання українського народу увійти до європейської спільноти», – сказав Ростислав Карандєєв.

Генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло розповів про заходи до 10-ї річниці від початку Революції Гідності. 

Зокрема, завтра, 15 листопада, оголосять конкурс з наукових досліджень імені Героя Небесної Сотні Сергія Кемського. 20-21 листопада триватиме Науковий форум «Революція Гідності: На шляху до історії». Водночас 21 листопада біля каплиці на Алеї Героїв Небесної Сотні відбудеться вшанування пам’яті Героїв, що супроводжуватимуть молитва за Україну й покладання квітів. Також цього дня в Українському домі презентують виставку «Майдан: народження мрії. Перший бій» та покажуть фільм «Євромайдан SOS». 

Ігор Пошивайло повідомив, що 23 листопада відбудеться показ стрічки «Крим SOS», а також проходитиме дискусійний майданчик «Майдан-Форуму» та майстеркласи. 

«10-та річниця для нас є особливо важливою. Перемога Майдану тоді означала екзистенційний виклик для режиму Путіна. Війна, зокрема, це й помста за Майдан, за вибір українців, за їхнє єднання, за готовність захищати не лише на словах, а й на ділі європейські цінності – свободу», – підкреслив Генеральний директор Національного музею Революції Гідності.

Своєю чергою в. о. голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак додав, що УІНП цього року провів опитування серед українців і 52% респондентів підтвердили, що події Революції Гідності сприймаються як ті, що кардинально змінили хід української історії.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ