Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ми боротимемось далі, щоб росію виключили з ЮНЕСКО та інших міжнародних організацій, – Ростислав Карандєєв

З початком повномасштабного вторгнення росія свідомо й системно знищує українську культурну спадщину, як і соціальну та культурну інфраструктуру. МКІП не припинятиме боротьбу за виключення рф з ЮНЕСКО, адже росія використовує цей майданчик для своєї пропаганди. 

Про це повідомив т. в. о. Міністра культури й інформаційної політики України Ростислав Карандєєв під час розмови з Вадимом Карп’яком в ефірі Радіо Культура

«На превеликий жаль, світова спільнота поки уникає таких рішень. Наразі маємо констатувати цю ситуацію й прийняти її. Водночас ми послідовні у своїй позиції. Вона не залежить від прізвищ керівників міністерств. Саме такою є позиція нашого суспільства. Це стосується й інших міжнародних організацій», – сказав Ростислав Карандєєв.

Наразі Україна отримує велику допомогу від ЮНЕСКО й тісно співпрацює з організацією. Це як фінансова, так і методична допомога. В контексті діяльності МКІП першочергово йдеться про охорону культурної спадщини. Нещодавнє включення об’єктів у Києві та Львові до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що перебуває під загрозою – тому підтвердження.

Нагадаємо, МКІП вже зверталось до ЮНЕСКО про виключення країни-агресорки з організації. Так ЮНЕСКО офіційно задекларувало б порушення міжнародного права країною-агресором. У такому випадку рф втратила б можливість міжнародного культурного співробітництва. 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ