Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Мистецтво під кулями»: У Кракові відбудеться 10-й Міжнародний фестиваль українського театру «Схід-Захід»

З 17 по 24 квітня у Кракові відбудеться ювілейний 10-й Міжнародний фестиваль українського театру «Схід-Захід». 

У 2023 році фестиваль проходитиме під гаслом «Мистецтво під кулями». Це зустріч з українською культурою, за яку, зокрема, зараз воюють українці. Очікуються виступи театрів з Луганська, Сум, Миколаєва, Харкова, Хмельницького, Вінниці, Дніпра, Києва, Рівного, Льова. Іноземними учасниками фестивалю будуть театри з Будапешту (Угорщина) та Єревану (Вірменія). 

Заходи відбуватимуться у Teatr Groteska, Teatr KTO, кавʼярні-книгарні Nić та UkrArtHub. З програмою фестивалю можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль українського театру «Схід – Захід» проходить у Кракові з 2014 року. Його головна мета – підтримка та популяризація українського театру та створення міжнародної платформи культурного обміну для аматорських та професійних театрів. Організаторами фестивалю традиційно є Фонд Масових Видовищ та Центр Молоді ім. Генрика Йордана.  Фестиваль наразі є найбільшим і поки що єдиним фестивалем, що представляє мистецтво українського театру в Польщі та Європі.

Протягом дев’яти фестивалів в ньому вже взяли участь понад 100 професійних та аматорських театрів з України, Польщі, Німеччини, Австрії, Латвії, Грузії, Фінляндії, Угорщини та Вірменії.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ