Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

На Софійській площі відбулись урочисті заходи до 32-ї річниці Незалежності України

Сьогодні, 24 серпня, на Софійській площі у Києві пройшли урочисті заходи з нагоди 32-ї річниці Незалежності України. Подія відбулася за участі Президента Володимира Зеленського, представників Кабінету Міністрів України, дипломатичних установ та лідерів іноземних країн.

«Українську незалежність з українських рук ми не випустимо. Ми всі обʼєднані цим відчуттям. Пам’ятаємо, через що пройшов український народ. Бачимо, що загрожує. Б’ємося з ворогом. І знаємо, що ми вміємо. Вміємо перемагати! І переможемо! Українські діти на українських площах і вулицях так само святкуватимуть українську незалежність. Наші онуки святкуватимуть. І їхні онуки. Так само разом із друзями нашої держави. Із союзниками та партнерами України. Яких Україна сама собі обиратиме. Завжди вільно. І більше ніколи не буде пауз в українській історії», – заявив під час виступу Володимир Зеленський.

Президент подякував усім, хто «робить українську незалежність такою міцною, щоб вона була однією з основ європейської незалежності», та вручив державні нагороди з нагоди Дня Незалежності України.

У заходах також взяв участь т.в.о Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Історія України та становлення нації нерозривно повʼязані з тисячолітніми культурними процесами. Наші пращури творили на нашій землі та з любовʼю до неї. Багата культурна спадщина є науково обгрунтованим свідченням давньої історії української державності. Почасти історії складної, сповненої боротьби за волю і свободу, за право самим визначати свою долю і свій державний устрій, обирати своїх союзнфаяиків та свою віру. Агресор не визначатиме долю України. Наша незалежність буде безперервною, як наша любов до Батьківщини», – наголосив т.в.о Міністра.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ