Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Національному науково-дослідному реставраційному центру України виповнилось 85 років

Днями в приміщенні Національного музею Тараса Шевченка відбулось урочисте засідання з нагоди 85-річчя Національного науково-дослідного реставраційного центру України, який зробив значний внесок у збереження національної культурної спадщини. 

Фахівці Центру дослідили й відреставрували десятки тисяч унікальних культурних цінностей, які прикрашають експозиції провідних музейних закладів України та є знаковими для держави. Центр – уніфікований заклад, а його працівники мають високий професійний рівень.

Учасників події привітали Ростислав Карандєєв, перший заступник Міністра культури та інформаційної політики України, та Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України. Вони вручили художникам-реставраторам Подяки МКІП за вагомий особистий внесок у розвиток реставраційної справи в Україні та багаторічну сумлінну працю й високий професіоналізм.

«Нині збереження, дослідження, консервація та реставрація предметів Музейного фонду України – велика місія, яку з успіхом реалізує реставраційний центр. Це важливо під час війни й буде актуальним після нашої перемоги», – сказав Ростислав Карандєєв.

Співробітників Реставраційного центру також привітали: представники посольств іноземних держав в Україні, Київської міської та обласної влади, музеїв, заповідників та інших закладів культури, церковні діячі, іноземні колеги.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ