Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Офіційна заява Міністерства культури та інформаційної політики України щодо обстрілу росією історичного центру міста Чернігова

19 серпня російські агресори ракетним ударом атакували центр Чернігова. Повідомляється про загиблих та постраждалих.

Суботнім святковим ранком, коли люди у піднесеному настрої поверталися з церковної служби з корзинами освячених яблук, росія цинічно обстріляла історичний центр міста Чернігова, обірвавши життя багатьох українців – від малечку до велика. 

Внаслідок потрапляння ворожої ракети вщент знищено пам’ятку архітектури місцевого значення Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т. Шевченка. Також пошкоджень зазнала пам’ятка архітектури національного значення П’ятницька церква, яка віднесена до сфери відповідальності Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Історичний центр Чернігова, міста з тисячолітньою історією, є кандидатом на внесення до Списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. До Попереднього номінаційного списку Україна подала Спасо-Преображенський собор ХІ століття та Церкву святих Бориса і Гліба ХІІ століття. 

Цьогоріч МКІП спільно з обласною та міською адміністраціями розпочали роботу над внесенням культурного ландшафту міста Чернігова до Переліку об’єктів культурної спадщини, що перебувають під загрозою. Адже, як бачимо, загроза від російських варварів тільки зростає. 

Росія як країна-терорист планомірно нищить культурну спадщину України, завдаючи непоправних втрат не тільки українській, а й світовій культурі. Вчергове закликаємо світову спільноту ізолювати агресора,  а також нарешті позбавити росію членства в ЮНЕСКО.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ