Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Оголошено конкурс на здобуття премії імені Олеся Гончара 2024 року за кращі літературні твори

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені Олеся Гончара 2024 року.

Премія присуджується щорічно до дня народження письменника — 3 квітня за кращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України. Грошова винагорода — 20 тисяч гривень.

На здобуття премії висуваються нові оригінальні твори авторів або колективу авторів, опубліковані у завершеному вигляді протягом останніх п’яти років, але не пізніше ніж за півроку до їх висунення на здобуття премії. Не можна висувати твори, які вже були відзначені іншими преміями або державними нагородами.

Пропозиції щодо претендентів подаються до Держмистецтв творчими спілками, асоціаціями, літературними об’єднаннями, національно-просвітницькими товариствами, редакціями періодичних видань, видавництвами, громадськими організаціями у сфері літератури, а також окремими літераторами.

Інформацію щодо кандидатів необхідно подавати за адресою: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1. 

Документи подаються  з 1 листопада 2023 року до 1 лютого 2024 року до Держмистецтв. 

Телефон для довідок: 044-202-13-90, адреса електронної пошти: [email protected]. Відповідальні особи – начальник відділу Копиця Олена Миколаївна, головний спеціаліст Комендант Альона Анатоліївна.

Більше деталей на сайті Держмистецтв

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв