Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Оксана Забужко та Олег Сенцов нагороджені орденом Почесного Легіону Франції

Оксана Забужко та Олег Сенцов, видатні українські постаті в сфері культури та мистецтва, були удостоєні високої відзнаки – Кавалера Національного ордену Почесного Легіону Франції. Відзнаку їм вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен під час урочистого прийому у Будинку Митрополита Національного заповідника «Софія Київська» 14 липня.

Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України, також долучився до заходу та високо оцінив внесок Оксани Забужко та Олега Сенцова у розвиток культури, мистецтва та громадської діяльності в Україні. 

«Творчість та активна громадська діяльність двох видатних постатей – Оксани Забужко та Олега Сенцова – відкривають нам світ, де мистецтво перетинається з правдою, а слова стають зброєю в боротьбі за свободу і справедливість», – сказав Міністр

Нагадаємо, Оксана Стефанівна Забужко – українська письменниця, поетеса та філософиня. На її рахунку численні нагороди, зокрема Шевченківська премія (2019) в тому числі. Вона активно промотує українську культуру у світі та читає лекції в західних університетах.

Олег Геннадійович Сенцов є українським кінорежисером, письменником  громадським активістом,  а нині – військовий. 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ