Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олена Зеленська відвідала проєкт «Ти як?» – виставку мистецьких робіт українських художників в Українському домі

З 1 по 25 червня Український музей сучасного мистецтва, платформа культури памʼяті Минуле / Майбутнє / Мистецтво та Національний центр «Український Дім» презентують проєкт «Ти як?» — виставку мистецьких робіт українських художників про досвід 2022 року та дискусійну програму.

Переглянути фотоальбом

Понад 100 сучасних українських художників та художниць, близько 500 мистецьких творів, створених після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, займуть усі 5 поверхів Українського Дому. Своєю чергою дискусійна програма проєкту покликана допомогти відрефлексувати досвід українців та зробити крок до формування картини спільного майбутнього.

Таким чином два проєкти – ініційована Оленою Зеленською Всеукраїнська програма ментального здоровʼя «Ти як?» і виставковий проєкт «Ти як?» – зійшлися в точці турботи про кожного українця і кожну українку, хоч і різними інструментами. 

«Наше мистецтво і наша культура – наша підтримка. Щось важливе вони говорять нам про нас, бо навіть серед війни українці стали частіше відвідувати музеї та театри. Згідно з опитуванням КМІС (Київський Міжнародний Інститут Соціології) в лютому 2023 60% респондентів відвідали принаймні один культурний захід (проти 50% до війни). «Як ти?» питає нас і країну мистецтво. І дає відповіді – не тільки про сьогодення, – про майбутнє, яке відбудовуємо разом»,  – відзначила Олена Зеленська. 

Разом з Першою леді Оленою Зеленською виставку відвідав також Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

17–18 червня триватиме дискусійна програма «Мистецтво та війна» — цикл розмов про досвід українського суспільства з 24 лютого 2022 року, формування пам’яті про російсько-українську війну і ті зміни, які відбулися в кожному з нас та в Україні в цілому. Також в рамках проєкту відбуватимуться лекції, кураторські екскурсії, перфоманси митців і мисткинь, заняття з арттерапії та інші події.

Нагадаємо, у травні у програми «Ти як?» з’явилися сторінки @howareu_program. На них можна знайти: 

  • Доказові техніки самодопомоги та мобільні додатки із неї 
  • Контакти гарячих психологічних ліній   
  • Відео, що навчить перемагати стрес 
  • Поради психологів онлайн  
  • Вебінари світових фахівців із подолання воєнного стресу  
  • Досвід і психологічні лайфхаки зірок.  

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ