Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Підтримка USAID є запорукою стійкості та розвитку сфери культури й інформаційної політики в Україні, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні, 23 жовтня, відбулася зустріч т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва з представниками Агентства США з міжнародного розвитку USAID в Україні. Сторони обговорили шляхи подальшої співпраці, зокрема у сфері збереження та промоції української культурної спадщини та інформаційної політики.

Переглянути фотоальбом

На зустрічі також були присутні заступник директора бюро з питань демократії та врядування Місії USAID в Україні Енн Хоппер, керівник відділу культури Посольства США в Україні Глен Девіс, заступник представника України у Офісі перехідних ініціатив USAID Брук Хардінг та керівник проєктів USAID Вікторія Марченко, а також заступники міністра культури та інформаційної політики Україна Анастасія Бондар та Тарас Шевченко. 

Ростислав Карандєєв висловив вдячність Уряду США за стійку підтримку українського народу та наголосив на тому, що допомога, яку надає USAID є запорукою розвитку сфери культури й інформаційної політики в Україні.

Він окреслив бачення стратегії розвитку сфери культури та інформаційної політики в Україні в умовах війни та класифікував виклики минулого, теперішнього та майбутнього. Це збереження українського історичного спадку, забезпечення сучасного культурно-економічного процесу та формування спроможності суспільства і культури працювати в інтересах народу.

«Культура та національна ідентичність, а також питання духовної стійкості, є надзвичайно важливими для розвитку суспільства. Саме тому увага до культури як до чинника формування людських цінностей має бути на високому рівні», – підкреслив Ростислав Карандєєв. 

Т.в.о. Міністра розповів, що наразі у контексті культурної тематики МКІП фокусується на таких напрямках, як діджиталізація об’єктів спадщини та музейних артефактів, реставрація зруйнованих об’єктів, розвиток креативних індустрій, мистецька освіта та створення безбар’єрного доступу до культурних послуг. Окрім  іншого, у планах створення депозитаріїв для збереження культурних цінностей та розвиток центрів культурних послуг у громадах. 

Своєю чергою в.о. директора USAID Теодора Делл акцентувала на важливості захисту та промоції української культури, а також підтримки інформаційної політики не лише після війни, а вже зараз. 

«Українська культура важлива для США та для усього світу. Ми пишаємося співпрацею з МКІП. Все, що ми робимо через наші проєкти, є підтримкою не міністерств, а народу України. Це підтримка для перемоги. Сподіваємось, наша стійка співпраця буде продовжуватись», – сказала вона.

Ростислав Карандєєв відзначив сталу підтримку USAID у реалізації інформаційних проєктів за участі МКІП та формуванні мережі радіо та телевізійних організацій в Україні. 

«Ми ставимо завдання забезпечити кожному громадянину України доступ до актуальної та правдивої інформації, у тому числі на прифронтових та тимчасово окупованих територіях», – зазначив він. 

Сторони домовилися далі напрацьовувати маршрути співпраці в галузі культури та обговорювати проєкти в щільному партнерстві для подальшого розвитку.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ