Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з  Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій

19 жовтня в Києві відбулась зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з главами та представниками релігійних організацій, які входять до Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Участь у засіданні взяв т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Учасники обговорили способи протидії викликам, пов’язаним з повномасштабною агресією росії.

«Гуманітарна допомога, розміщення й підтримка вимушених переселенців, капеланство, психологічна допомога, різноманітні соціальні проекти, адвокація України на міжнародній арені — це далеко не повний перелік сфер, де церква, релігійні організації та держава діють синхронно. Тому Уряд усвідомлює величезне значення вашої роботи й буде максимально їй сприяти», — сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що роль церков і релігійних інститутів у зміцненні обороноздатності України неоціненна. Наразі професіоналізується військове капеланство. Здобутий досвід дозволяє проаналізувати проблеми й вдосконалити систему військового духовенства.

Йшлося також про гуманітарну і соціальну допомогу українцям за кордоном, а також важливість долучення церков і релігійних організацій до реалізації програм ментального здоров’я, якими сьогодні опікується перша леді Олена Зеленська.

Зустріч має сприяти консолідації зусиль заради перемоги України, зміцнення духовності та кращого майбутнього українського народу.

Учасники події вшанували хвилиною мовчання пам’ять священнослужителів, які загинули, виконуючи свій громадянський і людський обов’язок, та всіх, хто поклав життя за свободу України.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ