Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ростислав Карандєєв обговорив з Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою ключові питання культурного співробітництва на наступний рік

Переглянути фотоальбом

Сьогодні, 21 грудня, відбулася зустріч т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою

Сторони обговорили ключові питання співробітництва на наступний рік, зокрема співпрацю для відновлення культурної спадщини України, ініціативи в сфері інформаційної політики та реалізацію проєкту з евакуації музейних артефактів.

Кунінорі Мацуда висловив готовність мобілізувати японський приватний сектор для підтримки української культури, включаючи відновлення історичних пам’яток та зміцнення відносин між містами-побратимами України та Японії. 

«Ми маємо намір залучити приватний сектор Японії для активної підтримки України. Хочемо розпочати нові ініціативи та реалізувати конкретні проєкти в наступному році», – повідомив Посол. Він також запропонував долучитися до міжнародних конференцій та заходів в Японії, спрямованих на відновлення та розвиток культурного сектору України.

Ростислав Карандєєв висловив вдячність Японії та її народу за підтримку культури України і наголосив на готовності продовжити співпрацю в наступному році в сфері відновлення української культурної спадщини, що є ключовим в роботі МКІП.

«Відновлення культурних об’єктів для нас – ключова тема. Наша мета – не лише відновлення пам’яток до воєнного стану, але створення абсолютно нового туристичного центру з інноваційною логістикою та зручностями для відвідувачів. Цей амбіційний проект вимагає спеціалістів у реставрації, які володіють сучасними методами. Звертаюсь до Японії із проханням підтримати цю ініціативу, адже попит на реставраторів залишається актуальним на багато років вперед», – сказав він.

Т.в.о. Міністра висловив ідею створення Офісу підтримки відновлення при МКІП для збереження та реставрації культурної спадщини, а також трансформації культурного простору. Під час зустрічі також обговорювалася ініціатива щодо створення платформи для спілкування всіх кореспондентських пунктів іноземних агентств в Україні на базі Укрінформу.

«З перших днів повномасштабного вторгнення ми зіткнулися з викликом евакуації культурних цінностей з музеїв. Створення технічно обладнаних депозитаріїв для збереження артефактів стала нашим завданням. Ця ініціатива розвивається, і нам необхідна допомога та консультація японських фахівців для успішної реалізації цього проєкту», – сказав т.в.о. Міністра. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні висловив готовність підтримати впровадження вказаних ініціатив на практиці.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ