Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

3 липня в межах робочої поїздки в Донецьку область т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв відвідав Краматорськ. У Дитячій бібліотеці Краматорської міської ради він поспілкувався з представниками сфери культури та медіа прифронтового міста. 

Переглянути фотоальбом

Наразі в Краматорську залишилось 40% мешканців, 5,5 тисяч дітей, які навчаються дистанційно. В місті працюють 3 мистецькі школи, бібліотеки, релокований музей. Місто одне з перших перейменувало вулиці та парки в межах закону про декомунізацію. 

«Локальні проблеми у сфері культури часто типові, тому їх вирішення має бути масштабовано. Ми досить часто буваємо у регіонах, аби прямо комунікувати з представниками сфери. Під час кожної такої поїздки ми маємо унікальні дискусії, де народжуються важливі рішення для розв’язання проблем людей. Сьогодні я прошу підтримати дітей, які хочуть здобути мистецьку освіту, адже це наш людський ресурс та капітал. Ми маємо зберегти мистецьку освіту для дітей. Це беззаперечний пріоритет», – прокоментував т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв

Він також підкреслив, що було б добре відновлювати діяльність закладів культури з урахуванням інтересів та можливостей відвідувати культурні заходи військовими. 

У Краматорську представники МКІП та Донецької облдержадміністрації обговорили стан медійної сфери Донеччини. 

Найбільшим викликом для прифронтових територій є потужні передавачі, які встановлені на телевежі у Петровському районі м. Донецьк. Через це відбувається ретрансляція на тимчасово окуповану та вільну територію Донецької області понад 20 аналогових телеканалів та 24 радіопрограм російського виробництва (сигнал можна «зловити» навіть у Костянтинівці).

Під загрозою впливу цього сигналу населені пункти Покровської, Добропільської, Костянтинівської, Мирноградської, Курахівської, Селидівської, Гродівської та Новогродівської громад.   

Також через наближеність до тимчасово окупованої території Луганської області сигнал російських мовників приймається у прифронтових населених пунктах Сіверської та Званівської громад.

Одним із найвпливовіших інструментів російської пропаганди сьогодні є мережа підконтрольних окупантам Телеграм-каналів. 

За словами Ростислава Карандєєва, для України важливо створювати якісний контент, аби люди самі ним цікавились. Він зазначив: «Регіональні канали зараз більш важливі. Головне нині – мати бажання створювати якісний продукт та розмовляти з людьми про усвідомлене рішення перейти на український продукт, про пропагандистську складову».

Т. в. о. Міністра підкреслив потребу в збільшенні кількості журналістів в регіонах, аби краще висвітлювати їх життя.  

Нагадаємо, в межах поїздки в Донецьку область т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв також відвідав Слов’янськ. Переглянути фотоальбом

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську