Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ростислав Карандєєв закликав країни ЄС посилити підтримку української культури 

У Брюсселі відбулося засідання Ради міністрів культури Європейського Союзу. З вітальним словом до організаторів та учасників засідання звернувся т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Ростислав Карандєєв подякував Міністру культури і спорту Іспанії пану Мікеле Ісеті за запрошення та висловив вдячність за беззаперечну підтримку української культури, яка є не лише суттєвим чинником у стримуванні російської агресії, а й  важливим елементом формування національного духу опору. 

Переглянути відеозвернення

«Українська культура та все українське суспільство мобілізоване на боротьбу з агресором. Ми завдячуємо кожному уряду, кожній європейської країни, які допомагають Україні. Це – суттєва допомога. Сподіваємося на її продовження, а також на розширення форм взаємодії, зокрема щодо  нашої відбудови після завершення війни», – закликав Ростислав Карандєєв.  

Він також висловив сподівання на швидкий вступ України до Європейського Союзу.

«Щиро зичу нам з вами перемоги в тій боротьбі, яку сьогодні на передньому фланзі європейського континенту веде наша країна. Ми переможемо. Я впевнений в цьому, як і все українське суспільство. Кожен український митець, кожен український культурний діяч мріє про той час, коли він вільно зможе жити і працювати в інтересах нашої країни і всього світу», – резюмував т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України. 

У рамках засідання Ради міністрів культури ЄС Італія оголосила про запуск ініціативи для відновлення культурної спадщини України, пошкодженої через російську агресію. Дві італійські культурні фундації – Міланський Трієнале та Римська MAXXI – започаткували  «Лабораторію перебудови України». Цей центр спрямований на співпрацю між країнами-партнерами, фінансовими організаціями та креативними компаніями з метою допомогти відновити Україну через реалізацію інноваційних проєктів. Італія також закликала ЄС та Європейську комісію підтримати включення реконструкції української культурної спадщини до Ukraine Facility.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ