Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ростислав Карандєєв зустрівся з представниками Світового Конгресу Українців

Сьогодні, 11 жовтня, відбулася зустріч т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з представниками Світового Конгресу Українців Віторіо Соротюком та Стефаном Романівим. Сторони обговорили промотування української культури та мови за кордоном, а також спільні заходи до 90-ї річниці Голодомору.

Переглянути фотоальбом

Ростислав Карандєєв подякував українській діаспорі, яка є вагомим ресурсом підтримки нашої держави у світі. Він також відзначив проєкти, які реалізуються в співпраці з українською діаспорою, зокрема будівництво музею Голодомору.   

«Без сумніву, Голодомор призвів до масштабних людських втрат і страждань. Але в той же час, ми можемо розглядати ці історичні події як демонстрацію нашої стійкості. Варто включити цей наратив стійкості і виборювання в історію нації, яка, незважаючи на всі випробування, виявилася надзвичайно міцною і витривалою», – підкреслив т.в.о. Міністра. 

Своєю чергою представники Світового Конгресу Українців акцентували на актуальних можливостях співпраці щодо збереження української культури шляхом підтримки української громади в Бразилії та Австралії. Вони також звернули увагу на те, що культурна дипломатія є ключем до тощо, щоб світ завжди памʼятав   про Голодомор в Україні 1932-1933 рр. 

Сторони підтвердили свої наміри продовжувати співпрацю та надавати взаємну підтримку.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ