Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Швеція разом з Україною протистоїть російським інформаційним атакам

16 лютого у Стокгольмі т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв зустрівся з Генеральним директором Агентства психологічного захисту Швеції Магнусом Хйортом. Обговорення стосувалось протидії російським інформаційним атакам та подальшої співпраці країн у питаннях боротьби з дезінформацією, а також підтримки ментального здоров’я населення.

«Від початку повномасштабного вторгнення Україна та Швеція на постійному звʼязку в питаннях інформаційної безпеки. Ми обмінюємося інформацією про російські атаки в інформаційному полі, а також напрацюваннями щодо боротьби з ними. Російська брехня отруює не тільки українське суспільство. Маніпуляції та відверта брехня країни-агресорки розповзається Європою й усім світом», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Т. в. о. міністра подякував шведам за всебічну підтримку під час війни, зокрема й в питаннях інформаційної безпеки. Адже саме ця країна допомагає українцям розвінчувати дезінформацію. 

Знаково, що перша брошура про те, як протистояти ворогу, видана Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП перед 24 лютого 2022, була розроблена з використанням шведських напрацювань.

У Швеції чітко розуміють загрози, які нині існують для всієї Європи. Раніше заяву про те, що країна повинна готуватися до можливої війни на своїй території, зробив міністр цивільної оборони країни Карл-Оскар Болін на щорічній конференції з оборони. Він припустив, що загроза війни стала більшою, ніж це було протягом дуже довгого часу. Тоді міністр також закликав шведів надихатися Україною, яка зустріла повномасштабне вторгнення росії в лютому 2022 року «всебічним опором».

Нагадаємо, вчора в Музеї шведської армії в Стокгольмі відкрилась знакова міжнародна музейна виставка «Перехрестя: 1000 років спільної історії Швеції та України». Вона демонструє глибокі українсько-шведські зв’язки впродовж тисячоліття.

Вас може зацікавити

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників у Херсоні

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників у Херсоні