Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Стали відомими лауреати премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності

7 вересня в Держкомтелерадіо відбулось вручення дипломів лауреатам премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. 

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» диплом лауреата премії вручено режисеру Сергію Лисенку та сценаристу Олександру Зінченку за документальний фільм «Колапс: як українці зруйнували імперію зла». Фільм розповідає про те, як проголошення Україною незалежності унеможливлює подальше існування СРСР. Прем’єра серіалу відбулася 23.08.2021 в ефірі загальнонаціонального телеканалу Суспільного «Перший». Згодом він транслювався в ефірах європейських мовників, також показ фільму пройшов у Стенфордському університеті (США).

У номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» лауреатами премії імені Івана Франка стали Олена Гусейнова та Мирослав Лаюк за цикл радіопередач спецпроєкту «Леся Українка: 30 радіоісторій», присвяченого 150-річчю з дня народження визначної поетеси. Образ Лесі Українки, висвітлений з різних ракурсів, наближає слухача до розуміння особистості талановитої доньки українського народу. Ефір відбувся протягом лютого-березня 2021 року на каналі «Радіо «Культура». 

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» премію імені Івана Франка присуджено Валерію Королю і Григорію Любовцю за монографію «Контент негативу. Як захистити себе та країну в умовах тотального інформаційного протистояння» (м.Київ, Видавничий дім «Києво-Могилянська академія», 2021).

Нагадаємо, премію ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності засновано 2004 року. Її присудження відбувається щорічно напередодні дня народження Івана Франка – 27 серпня.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ