Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Стартувало рейтингове інтернет-голосування з обрання представників до складу Наглядової ради УКФ 

Події

Міністерство культури та інформаційної політики розпочало проведення рейтингового інтернет-голосування з обрання частини Наглядової ради Українського культурного фонду від громадських об’єднань та закладів культури. Голосування проходитиме з 18.00 години 8 січня по 18.00 годину 22 січня на сайті МКІП

Обраними до складу Наглядової ради Фонду вважаються 2 кандидати від закладів культури та 2 кандидати від громадських об’єднань, які набрали найбільшу кількість голосів.

Уповноважені на голосування особи від закладів культури, мають віддати свій голос за двох кандидатів, делегованих від закладів культури. Водночас особи, уповноважені на голосування від громадських об’єднань, голосують за двох кандидатів, делегованих від громадських об’єднань.

Якщо кілька кандидатів отримають однакову кількість голосів, буде проведено жеребкування. 

За результатами інтернет-голосування, на офіційному сайті МКІП оприлюднять рейтинг кандидатів із зазначенням кількості голосів, поданих за кожного кандидата.

Також МКІП інформує про оновлення списку кандидатів від громадських об’єднань з метою обрання відповідної частини Наглядової ради УКФ у зв’язку з відмовою деяких кандидатів.

За власною ініціативою свої кандидатури відкликали п’ять осіб: Я. Д. Барінова, М. В. Богун, В. М. Войтенко, М. І. Соботюк, М. І. Типусяка та В. П. Шейка. 

Таким чином, до участі у доборі нового складу Наглядової ради Українського культурного фонду допущено 5 претендентів від громадських об’єднань та 20 — від закладів культури

З детальною інформацією та списком кандидатів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що 26 жовтня 2023 року МКІП оголосило про початок оновлення Наглядової ради Українського культурного фонду. Попередній склад Наглядової ради сформували в кінці 2020 року, її повноваження спливають у січні цього року.

Прийом документів від закладів культури та громадських об’єднань тривав з 26 жовтня до 26 грудня 2023 року.

Вас може зацікавити

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників у Херсоні

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників у Херсоні