Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Стартував прийом заявок на конкурс соціально вагомого контенту PITCHUA+

Сьогодні, 18 липня відбулося онлайн-відкриття конкурсу соціально вагомого аудіовізуального контенту PITСHUA+, який реалізується проєктом Transformation Communications Activity (TCA), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), у партнерстві з Міністерством культури та інформаційної політики України.

PITСHUA+ має на меті сприяти створенню якісного контенту для телебачення, онлайн платформ та кінотеатрів, який висвітлює єдність України в її різноманітності, спонукає не бути осторонь, брати активну участь у житті країни та надихає історіями про сильних особистостей. Переможці PITCHUA+ отримають часткове або повне фінансування виробництва проєкту, а також експертний супровід на всіх етапах його створення.   

Під час вступного слова заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко привітав публічний старт проєкту.

«Хотів би підкреслити, що для МКІП є надзвичайно важливими як ключові пріоритети проєкту, так і його загальна спрямованість. Як і сам факт підтримки медіа в цей непростий час, коли ринок зазнав суттєвого падіння і будь-яка фінансова підтримка є важливою для його виживання та розвитку, для нас це також є пріоритетом. Гендерна рівність – ще один аргумент, чому цей конкурс важливий, оскільки МКІП, зокрема, відповідає за реалізацію стратегії комунікації гендерної рівності, яка затверджена Урядом. Сподіваюсь, на конкурс буде подано багато прекрасних заявок, і переможуть найсильніші», – сказав Тарас Шевченко.

Аудіовізуальні проєкти, що подаються на конкурс PITCHUA+, можуть бути різноманітних жанрів, наприклад – серіали, документальні проєкти, телешоу, анімація, художні фільми, веб-серіали, кросплатформенний контент тощо.   

На конкурс приймаються нові проєкти, які перебувають на стадії ідеї чи розробки.    

До участі запрошуються продюсери – громадяни України, зареєстровані як ФОП, та компанії – виробники контенту, зареєстровані в Україні. Окрім заявки, посилання на яку міститься в кінці цього оголошення, апліканти повинні подати 5-хвилинний відео-пітч свого проєкту.

ПОДАЛЬШІ ЕТАПИ КОНКУРСУ:

14 серпня 2023 – останній день прийому заявок;

31 серпня 2023 – оголошення шорт-листа;

5 – 8 вересня 2023 – докторинг-майстерня проєктів, що увійшли до шорт-листа;

25 вересня 2023– останній день прийому доопрацьованих концепцій;

10-12 жовтня 2023 – фінальний пітчинг;

20 жовтня 2023 – оголошення переможців конкурсу.

Усі заходи відбуватимуться онлайн, а відкриття та фінальний пітчинг проєктів будуть доступними для перегляду безкоштовно для всіх охочих.  На всіх етапах PITCHUA+ заявки оцінюватиме група українських та міжнародних медіа-експертів за критеріями, зазначеними в Запиті на надання заявок (RFA).

Детальніше про конкурс PITCHUA+ та умови участі читайте тут. Документ RFA є обов’язковим для детального ознайомлення перед подачею заявки.

Подати заявку.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ