Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Суд повернув у державну власність будівлю у Харкові  площею понад 500 кв. м

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Київської окружної прокуратури міста Харкова в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України щодо повернення у власність держави незаконно вибутого майна вартістю 1,4 млн гривень.

Йдеться про нежитлову будівлю, розташовану по вул. Малій Гончарівській у Харкові, площею понад 500 кв. м, яка раніше перебувала у власності держави в особі Міністерства культури України і була на балансі Державного підприємства «Державне художньо-творче виробниче підприємство».

Однак упродовж 2019-2021 років внаслідок шахрайської оборудки зловмисники оформили право власності на вище зазначену будівлю та перепродали її третій особі.

Відповідно, органами прокуратури спільно з МКІП та ДП «Державне художньо-творче виробниче підприємство» було підготовлено та подано позов про визнання права власності, витребування нежитлової будівлі з чужого незаконного володіння та скасування державної реєстрації права власності з метою відновлення інтересів та захисту прав держави.

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв