Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко обговорив питання медіаграмотності та інформаційної безпеки з представниками ЮНЕСКО

18 липня Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України, та Ганна Красноступ, директором Департаменту з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки МКІП, зустрілися з К’ярою Децці, представницею ЮНЕСКО в Україні, та Терезою Чорбехер, керівницею проєктів ЮНЕСКО в Україні. Сторони обговорили питання щодо налагодження співпраці в інформаційній сфері, зокрема питання медіаграмотності.

Під час зустрічі сторони обговорили ряд важливих питань, які стосуються співпраці між ЮНЕСКО та Україною. Зокрема, учасники розглянули питання створення сприятливих умов для роботи журналістів в Україні. Також було детально обговорено плани колаборації щодо реалізації Національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр». Важливим аспектом дискусії стало обговорення імплементації Закону України «Про медіа».

Тарас Шевченко акцентував на медійній грамотності як пріоритненій сфері діяльності МКІП та стратегії її розвитку. Також він звернув увагу на стратегію інформаційної безпеки, яка має сім стратегічних цілей та реалізується МКІП, і означає не лише боротьбу з дезінформацією, але й гарантування свободи та безпеки українських журналістів та забезпечення комунікації на окупованих та деокупованих територіях.

«Робота Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки сфокусована на протидії зовнішнім загрозам, об’єднанні зусиль держави та громадських організацій у боротьбі з дезінформацією, оперативне реагування на фейки та на промоцію українських наративів. Крім того, на міжнародному рівні ми ініціюємо зустріч у форматі  «Information Ramstein» на рівні міністрів, щоб обговорити виклики воєнного часу та започаткувати єдиний інформаційний фронт країн-союзників. Така ініціатива – це не лише координація міжнародних зусиль у протидії пропаганді, а й підтримка незалежних українських медіа», – сказав Тарас Шевченко.

Крім того, однією з головних тем, що була піднята під час зустрічі, стало питання гендерної рівності та боротьби зі стереотипами. Сторони підтримали необхідність висвітлення цих питань в медіа та відзначили важливість протидії усіх форм стереотипів.

Учасники зустрічі подякували за конструктивну дискусію і погодились на подальшу співпрацю.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ