Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко взяв участь у відкритті Національного кластера з інформаційної стійкості

21 вересня Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції, виступив з вітальним словом на засіданні Національного кластера з інформаційної стійкості. В заході також взяли участь представники державних органів влади, експерти в сфері інформаційної безпеки та медіа.  Тема цьогорічного кластера – «Посилення інформаційної стійкості держави та протидія дезінформації в умовах гібридної війни рф проти України». 

Тарас Шевченко привітав організаторів та учасників кластеру та підкреслив прогрес у сфері інформаційного спротиву, який відбувається не лише в Україні, а й за її кордонами. 

«Завдяки активним комунікаціям і стійкості громадян, інформаційна сфера є відмінним прикладом ефективної боротьби з дезінформацією, яку веде Кремль. Високі очікування українців, зокрема сподівання на перемогу і мир в Україні, підтримують моральний дух нашої нації», – зазначив він.

Заступник Міністра також відзначив успішну співпрацю між державними органами, медіа, громадськими організаціями та міжнародними партнерами в реалізації Стратегії інформаційної безпеки.

«Вірю, що за допомогою цього заходу, ми спільними зусиллями зможемо розробити нові інструменти для зміцнення інформаційної безпеки України», – наголосив Тарас Шевченко.

Під час засідання Національного кластера з інформаційної стійкості відбулася панельна дискусія присвячена можливостям та сучасним практикам протидії дезінформації та інформаційним операціям агресора. Учасники обговорили ряд питань, які потребують детальнішої уваги та комунікації в їх втіленні, зокрема практикам виявлення та протидії поширенню російської дезінформації.  

Нагадаємо, Національний кластер з інформаційної стійкості, започаткований Апаратом Ради РНБО України, проводиться за підтримки Держдепартаменту США, Офісу зі спільного зменшення загрози, CRDF Global та за сприяння Міністерства закордонних справ України та Міністерства культури та інформаційної політики України. 

Національний кластер з інформаційної стійкості – стратегічна координаційна платформа, покликана допомагати зацікавленим сторонам українського державного та приватного секторів визначати інструменти та методи, які росія використовує для поширення дезінформації, розробляти плани координації спільних дій, спрямованих на протидію шкідливим наративам, а також сприяти в організації тренінгів з інформаційної стійкості за підтримки міжнародних донорів та партнерів.  

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ