Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко взяв участь у засіданні комітету програми ЄС «Креативна Європа» для підтримки культурного розвитку та європейської інтеграції України

7 липня Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції, взяв участь у засіданні програмного комітету програми Європейського Союзу «Креативна Європа» у Брюсселі. У рамках експертного обговорення розглядалися співробітництво в міжгалузевих інноваційних проєктах та активне залучення до загальноєвропейських ініціатив з розвитку незалежного та багатонаціонального медіасередовища. Також обговорювалися питання, пов’язані з підтримкою свободи художнього вираження поглядів, міжкультурного діалогу та культурної європейської інтеграції.

Під час заходу Тарас Шевченко висловив вдячність Європейській Комісії та міжнародним партнерам за підтримку культурної спадщини, культурного та креативного секторів в Україні в рамках програми «Креативна Європа» протягом 2022 та 2023 років. Ці сектори зазнали значних руйнувань внаслідок військової агресії з боку росії. Він висловив особливу вдячність за стимулювання участі українських митців та культурних інституцій у конкурсах шляхом надання проєктних пропозицій та забезпечення гнучкості для поточних проєктів, що фінансуються ЄС, у співпраці з українськими партнерами.

Крім того, заступник Міністра підкреслив зусилля України для якнайшвидшої імплементації директиви щодо аудіовізуальних послуг у національне законодавство через Закон України «Про медіа». Цей крок не лише гарантує виконання угоди про асоціацію, а й становить одну з семи рекомендацій Європейської Комісії. Зближення медіа законодавства України з європейським стандартом дозволить Україні повністю брати участь у підпрограмах «Медіа» та «Міжсекторальна співпраця» в рамках програми ЄС «Креативна Європа».

«Реалізація всіх необхідних заходів для успішної імплементації вимог Європейського Союзу у національне законодавство є цілком очевидною. Адже такий крок сприятиме обміну досвідом та співпраці з іншими країнами-учасниками програми, а також підсиленню культурної європейської інтеграції України», – сказав Тарас Шевченко.

Додатково, Тарас Шевченко взяв участь в обговоренні проєкту Річної робочої програми на 2024 рік, де наголосив, що Україна високо оцінює включення підтримки культурної спадщини, культурного і креативного секторів України у програму «Креативна Європа» на 2024 рік. Він підкреслив, що цей крок буде масштабною підтримкою українських культурних інституцій та митців, аби дозволити їм продовжувати діяльність, а також підтримки українського аудіовізуального сектору та друку українських книг українською мовою не тільки під час воєнного періоду, але й для підготовки до післявоєнного періоду.  

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ