Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Сьогодні , 29 червня, у французькому місті Авіньйон розпочинається один із найстаріших та найавторитетніших театральних фестивалів світу. Україна на фестивалі буде представлена виставою «Калігула» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Поставлена на тлі війни, «Калігула» пропонує сучасну інтерпретацію тиранічного римського імператора, що резонує з боротьбою України за незалежність. Сценографія дозволяє глядачеві заглибитися у теми влади та моралі, ілюструючи вічну тему диктатури та тиранії. Правління Калігули – це метафорична в’язниця, що відображає всепроникний нагляд і контроль, характерні для тоталітарних режимів. Перегукуючись з орвелівськими темами, вистава досліджує маніпуляції з правдою та ерозію індивідуальних свобод.

«Це одна з перших вистав, яка робилась в умовах повномасштабної війни», – сказав режисер-постановник вистави Іван Уривський. «Про тему диктатури треба говорити, з нею треба працювати. Це історія про те, що людство повторює свої помилки, але про них потрібно згадувати, щоб не повторити знову», – додав він.

Вистава «Калігула» відбудеться в рамках проєкту «Pavilion of the Future, Ukraine 2024 : With Beating Hearts», що реалізується La Manufacture та Українським інститутом за підтримки фонду IZOLYATSIA, Trans Europe Halles та Malý Berlín і співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу проєктів для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного і креативного секторів. 

Вистава «Калігула» проходить за підтримки Європейського союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» у рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Вас може зацікавити

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського

Представники 10 міністерств взяли участь у семінарі «Безбар’єрні публічні послуги: методології, підходи та інструменти»

Представники 10 міністерств взяли участь у семінарі «Безбар’єрні публічні послуги: методології, підходи та інструменти»