Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Білому просторі Stedley Art Foundation відкрилась виставка фотографій Олександра Глядєлова

Днями у Білому просторі Stedley Art Foundation відкрилась виставка фотографій Олександра Глядєлова «Прощання словʼянки». Куратор проєкту: Олег Соснов. 

Марш з однойменною назвою було написано 1912 року. Він дотепер виконується на військових парадах російської армії. За останні 30 років ця мелодія стала своєрідним саундтреком до імперських зазіхань сучасної росії. 

Документальні фотографії, представлені в експозиції, зроблені під час військових конфліктів у Чечні, Азербайджані, Таджикистані, на Донбасі й під час повномасштабного вторгнення в Україну. В усіх цих війнах прямим чи гібридним способами була задіяна російська армія. Але, окрім суто війни, повним ходом, паралельно і часто переплітаючись, йде війна символів, де кожен образ, кожна фотографія і кожна нота мають особливе значення і глибокий зміст.

Мелодія «Прощання словʼянки» докорінно змінила своє значення — з переможного маршу часів Другої світової війни вона перетворилася на акомпанемент військової агресії, окупації, руйнувань і масових жертв серед мирного населення. 

Крім того, 18 травня відбувся благодійний вечір благодійників, волонтерів та друзів фонду Stedley Art Foundation, де вдалося зібрати 9500 євро на придбання пікапа-позашляховика для підрозділу ГУР МО. Цей підрозділ виконує бойові завдання на всіх напрямках бойового зіткнення з ворогом. На вечір завітали парамедикиня Галина Алмазова, засновниця БФ КОЗАК ДРАЙВ Тетяна Пенєва.

«Вдячний вам, що ви допомагаєте художникам створювати роботи, які творять наш сучасний музейний простір, а також допомагаєте нашим захисникам і захисницям», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Вас може зацікавити

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського