Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Державній бібліотеці України для юнацтва проводять інвентаризацію майна та документів у межах реорганізації

Державну бібліотеку України для юнацтва приєднають до Національної бібліотеки України для дітей задля об’єднання ресурсів та якісних змін. Про таке рішення раніше повідомляло Міністерство культури та інформаційної політики України.

Так, станом на лютий 2024 року в Державній бібліотеці України для юнацтва комісія з реорганізації проводить заходи з інвентаризації майна та документів для підготовки передавального акта та своєчасного завершення процедури реорганізації.

З метою чіткого визначення завдань та функцій, які набуватиме після завершення реорганізації Національна бібліотека України для дітей, як правонаступник прав та обов’язків Державної бібліотеки України для юнацтва, Міністерство культури та інформаційної політики України внесло відповідні зміни до Статуту Національна бібліотека України для дітей.

Зміни до Статуту гарантуватимуть обов’язок правонаступника спрямовувати свої зусилля та ресурси, зокрема, на:

  • забезпечення інформаційних, пізнавальних, культурних потреб користувачів не тільки з числа дитячої аудиторій, а й з числа юнацтва;
  • підтримку та розвиток документних та інших інформаційних ресурсів затребуваних користувачами не тільки з числа дитячої аудиторій, а й юнацтва;
  • удосконалення форм і методів, застосування інноваційних підходів до бібліотечного обслуговування всіх користувачів;
  • провадження наукової, аналітичної, методичної та координаційної роботи з мережею спеціалізованих бібліотек для дітей та юнацтва комунальної форми власності.

Наразі Міністерством культури та інформаційної політики України затверджено структуру оновленого закладу. Вона буде дійсна з 1 квітня 2024 року.  

Бібліотека збереже локації. В структурі передбачено серед інших такі структурні компоненти:

  • відділ обслуговування дітей, юнацтва та організаторів дитячого читання (за адресою вул. Януша Корчака, 60);
  • філіал № 1 для дітей та юнацтва (за адресою просп. Голосіївський, 122/1);
  • філіал № 2 для дітей та юнацтва (за адресою просп. Берестейський, 60);
  • філіал № 3 для дітей та юнацтва (за адресою вул. Стрілецька, 28).

Створення на базі Національної бібліотеки України для дітей бібліотечного закладу з об’єднаними функціями відповідатиме Стратегії розвитку бібліотечної справи на період до 2025 року «Якісні зміни бібліотек для забезпечення сталого розвитку України». Її схвалив Уряд 23 березня 2016 року. 

На регіональному рівні вже реалізовані проєкти з реорганізації шляхом об’єднання обласних бібліотек для дітей та обласних бібліотек для юнацтва в Житомирській, Харківській, Вінницькій областях та в процесі реалізації у Київській області.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону